Prijevremeni izbori: Bihać, Tuzla, Srebrenik, Zvornik, Bratunac i Vogošća

prijevremeni izbori: bihać, tuzla, srebrenik, zvornik, bratunac i vogošća

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je donijela Odluku o zaključivanju i potvrđivanju broja upisanih birača u Centralni birački spisak za prijevremene izbore za gradonačelnika gradova Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik, te za načelnika općina Bratunac i Vogošća. Prijevremeni izbori će biti održani u nedjelju, 5. februara ove godine.
Usvojenom odlukom utvrđuje se broj upisanih birača u Centralni birački spisak, zaključno s podacima na dan 16.01.2023. godine, za potrebe provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnike gradova Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika općina Bratunac i Vogošća.
Na birački spisak je upisano ukupno 309.288 birača, i to po općinama/gradovima: Bihać 58.097 birača, Srebrenik 39.074, Tuzla 111.512, Zvornik 53.830, Bratunac 18.787 i Vogošća 27.988 birača.
Pravo glasa na prijevremenim izborima imaju i građani grada Živinice koji su na prethodnim izborima glasali u odsustvu, a to je 170 osoba kažu u GIK Živinice, za općinu Bratunac 67, općinu Zvornik 103 osobe.
Naši građani ako nisu sigurni da li se nalaze na biračkom mjestu za glasanje u prijeratnom mjestu prebivališta informacije mogu dobiti u Centru za birački spisak u Živinicama.
Ovom prilikom sekretar GIK Živinice Hasan Ramić ističe da GIK provodi svoje redovne aktivnosti vezane za biračke odbore vezano za isplate, gdje kaže da su krajem decembra puštena sva plaćanja za rad i svi doprinosi članovima biračkih odbora te ako neko nije dobio novac mogu doći u GIK da provjere zašto im finansijska sredstva nisu legla iako Ramić naglašava da su banke potvrdile da su sva sredstva prebačena na račune članova biračkih odbora.

Merisa Mujčinović Husić

Prethodni članakU požaru u Podgajevima smrtno stradala jedna osoba
Sljedeći članakAktivnosti LD “Toplica” Živinice

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU