Pritvor za Harisa Mujića i Albina Omerovića iz Lukavca

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Harisa Mujića (23) i Albina Omerovića (18) iz Lukavca. Mujić je osumnjičen da je počinio deset krivičnih djela razbojništvo u periodu od 14. septembra do početka oktobra 2021. godine na području Lukavca, Gračanice i Tuzle, dok je Omerović osumnjičen da je kao saučesnik sa Mujićem počinio dva razbojništva.

Istraga je otvorena i protiv A.K,  osumnjičenog da je pomagao Mujiću prilikom razbojništva u Gračanici 28. septembra ove godine, ali je pušten da se brani sa slobode.

Postoji osnovana sumnja da je  Mujić u sedam navrata automobilom dolazio do različitih objekata, kladionica, apoteka, marketa ili trgovinskih radnji u Lukavcu, Gračanici i Tuzli, maskiran kapom „fantomka“ i naoružan pištoljem, te radnicama uz prijetnju pištoljem uzimao novac iz kasa. U dva navrata, u marketima u Gračanici i Lukavcu,  su maskirani ulazii Mujić i Omerović i uz prijetnju pištoljima uzimali novac od radnica. U jednoj situciji Mujića je motociklom pred apoteku u Gračanici  dovezao osumnjičeni A.K, te ga sačekao dok je uzimao novac, nakon čega su se zajedno udaljili iz objekta.

Procijenjeno  je da je u deset razbojništava, za koje su osumnjičeni Mujić i saučesnici,   vlasnicima objekata pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 8.500 KM.

Pripadnici MUP-a TK su identifikovali i lišili slobode osumnjičene, te je obavljena kriminalistička obrada. Oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva, gdje su ispitani, prenosi tip.ba.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

DRUGI UPRAVO ČITAJU