back to top

Produžen pritvor policajcu iz Tuzle kojeg terete za ubistvo Amre Kahrimanović

Kantonalni sud u Tuzli produžio je pritvor Elvisu Ćustendilu, policijskom službeniku kojeg terete za ubistvo Amre Kahrimanović iz Tuzle.

Nakon potvrđivanja optužnice protiv Elvisa Ćustendila, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo, pred Kantonalnim sudom u Tuzli održano je ročište za produženje pritvora.

“Optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže tri godine nakon potvrđivanja optužnice i prije izricanja prvostepene presude, s tim da je sud obavezan svaka dva mjeseca vršiti kontrolu opravdanosti mjere pritvora, tako da po ovom rješenju pritvor optuženom može trajati najduže do 10. augusta 2024. godine ili do nove odluke suda”, naveli su iz Kantonalnog suda u Tuzli.

Kako je objašnjeno, pritvor se produžava zbog težine krivičnog djela za koje se optuženi tereti, a za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, odnosno zbog postojanja razloga iz člana 146. stav 1. tačka d) Zakona o krivičnom postupku FBiH.

Podsjećamo, Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

Protiv rješenja suda može se podnijeti žalba Vrhovnom sudu FBiH.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU