Produžen rok za upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih

Pozorište mladih Tuzle u partnerstvu s Udruženjem „Mladi Tuzle“ već sedamnaest (17) godina kontinuirano realizuje specifičan oblik edukacije i odgoja djece i mladih kroz projekat „Dramski studio za djecu, mlade i odrasle“

Riječ je o specifičnom, autorskom pristupu odgoju djece i mladih, te informisanju i edukaciji odraslih pri čemu se, kroz primjenu dramske pedagogije, u Tuzli gradi „mjesto sigurnog odrastanja“.

Takvim modelom se djeca i mladi stavljaju u razne okolnosti obrađujući stvarne i moguće situacije, istražuju kako bi reagovali, kako bi postupali, zašto imaju takve stavove, da li su oni ispravni ili ne, koja su prava, obaveze, šta su predrasude i stereotipi u ponašanju, šta je mišljenje, šta su stavovi? Polaznici se uče “staviti sebe u kožu druge osobe” one koja je nadređena, ali i one koja je podređena i čija su prava oštećena, kod djece i mladih se javljaju novi načini razmišljanja, razvija se fleksibilnost, mišljenje, uče se emotivnom otvaranju, prihvatanju, fleksibilnosti, komunikaciji, timskom radu, povjerenju…

Po navedenom modelu, do sada je u Tuzli edukovano oko 8550 polaznika koji su obradili aktuelne probleme u zajednici, te o tome kreirali 90 različitih pozorišnih predstava. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva i rezultata u primjeni ovog modela, osnovana je Srednja „Savremeno-umjetnička škola“ Tuzla.

Ove godine, zbog higijensko-epidemioloških mjera u prevenciji širenja COVID 19, upis koji je trebao biti realizovan u martu 2021. godine produžen je za period od 18.4 – 2.5.2021. godine. U navedenom periodu moguće je izvršiti prijavu i upis uzrasta od 6 do 25 godina, pozivom na broj telefona: 061 365 600.

Dramske radionice u početnoj fazi počinju od 8/9.5.2021. godine uz uvažavanje svih propisanih mjera.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU