ŽivinicePut mr.Belkise Hodžić do najvišeg naučnog zvanja

Put mr.Belkise Hodžić do najvišeg naučnog zvanja

put mr.belkise hodžić do najvišeg naučnog zvanja

Naša sugrađanka mr.Belkisa Hodžić radi u JZU Dom zdravlja Živinice, gdje je angažovana na poslovima doktora dentalne medicine.Ova uspješna sugrađanka 22.marta uspješno je odbranila magistarski rad na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Magistarski rad na temu “Uticaj kompetencija menadžera na sigurnost i kvalitet organizacije upravljanja bolnicama u Federaciji Bosne i Hercegovine kroz dimenziju zadovoljstva pacijenata” branila je pred komisijom u sastavu:

1. Čizmić dr Elvir, redovni profesor Univerziteta u Sarajevu – Ekonomskog fakulteta
2. Šunje dr Aziz, redovni profesor Univerziteta u Sarajevu – Ekonomskog fakulteta, mentor i član Komisije
3. Kurtić dr Emir, profesor Univerziteta u Sarajevu – Ekonomskog fakulteta,

Na ovaj način dr.Belkisa je stekla jos jedno naučno zvanje: Magistar menadžmenta, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Belkisa Hodžić rođena je 1995. godine u Tuzli. Osnovnu školu završila je 2010. godine u Živinicama, sa superodličnim uspjehom, nakon čega nastavlja svoje srednjoškolsko obrazovanje u Tuzli. Od 2010. do 2014. godine pohađa Behram begovu medresu u Tuzli.Nakon‭ ‬ ‭ ‬završetka‭ ‬srednje‭ ‬ ‭ ‬škole,‭ ‬ ‭ ‬svoje‭ ‬ ‭ ‬obrazovanje‭ ‬ ‭ ‬2014.‭ ‬godine‭ ‬ ‭ ‬nastavlja‭ ‬ ‭ ‬upisom‭ ‬ ‭ ‬na Stomatološki‭ ‬ ‭ ‬fakultet‭ ‬ ‭ ‬sa‭ ‬ ‭ ‬klinikama‭ ‬ ‭ ‬u‭ ‬Sarajevu, koji‭‬ završava u roku, 2020. godine.

“Od kada sam se zaposlila u Domu zdravlja na poslovima doktora dentalne medicine stalno sam radila na usavršavanju i primjeni stečenog znanja. Tokom 2021. godine upisujem se na III ciklus studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Sa svojim radovima učestvovala sam na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim kongresima iz oblasti dentalne medicine. Doktorant sam druge godine na Medicinskom fakultetu UNTZ i u procesu je izrade moje doktorske disertacije.Mislim da mogu još puno postići i na pravom sam putu da postignem svoje životne ciljeve”, kaže nam uspješna magistrica Belkisa Hodžić.

Kako smo već rekli Belkisa je 22.marta na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu odbranila magistarski rad i stekla zvanje magistra menadžmenta.Uskoro će privesti kraju i svoj doktorski rad, te steći najviše naučno zvanje.Dosadašnjim radom dokazala se kao aktivan učesnik u pružanju usluga iz oblasti dentalne medicine u volonterskim projektima liječenja povratničkog stanovništva u Republici Srpskoj.

Iako mr.Belkisa Hodžić ima tek 27 godina, primjer je mladima u našem gradu, ali i državi, da se dobrom organizacjom vremena i ambicioznošću, može postići mnogo na polju nauke. Belkisa je sve svoje diplome stekla na državnim fakultetima, sa visokim prosejkom ocjena.

Doktorice, želimo Vam mnogo sreće u budućnosti na polju nauke./N.Č./

www.zivinice.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU