GračanicaRealizacija projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitkih voda...

Realizacija projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitkih voda Vrela, MZ Soko“ privodi se kraju – .

Krajem prošle godine Grad Gračanica i izvođač radova, firma Mibral iz Sarajeva, potpisali su ugovor za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pitkih voda Vrela, MZ Soko.

Projekat “Izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitkih voda (PPPV) Vrela” se implementira u okviru projekta WATSAN FBIH.

Cilj projekta je da se za stanovnike MZ Soko obezbijedi kontinuirano snabdijevanje vodom za piće i u vrijeme velikih mutnoća izvorišta, pri čemu će se ograničene količine pitke vode koristiti i za vodosnabdijevanje MZ Gračanica.

Ukupna vrijednost projekta bez PDV-a  iznosi oko 1.764.102,00 KM. Projekat se finansira iz kreditnih sredstava u iznosu od oko 712.602,00KM,  IPA 2018. grant sredstava u iznosu od 801.500,00 i grant sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH u iznosu od 250.000,00 KM. Zaključno sa 30.09.2022. godine  je na ime izvedenih radova realizirano oko 600.000,00KM. Nastavak projekta će uslijediti nakon što nadležno Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva aneksira ugovor sa Centralnim nadzorom i nakon što odobrena sredstva kredita i IPA 2018 budu operativna.

Također, potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, u julu ove godine, započela je i implementacija projekta “Izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitkih voda Stjepan Polje, Grad Gračanica“, vrijednog skoro 1,9 miliona KM. Ovim će za projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje pitkih voda u MZ Soko i MZ Stjepan Polje biti uloženo blizu 4 miliona maraka.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU