back to top

Romantična Mjesta u Srbiji

U nadi da će trenutna situacija ubrzo nestati i da će se život vratiti u normalu sastavili smo listu romantičnih lokacija u Srbiji koje možete posjetiti sa vašom voljenom osobom.

Romantična mjesta u Srbiji nisu rijetkost, te je ova zemlja bogata sa lokacijama koje umiruju, koje daju toplinu i koje su idealne za partnere. Sve što vam treba je proplanak, svjež i čist zrak i vaša voljena osoba pored vas i imate sve. Današnji tekst bazira se na prirodi i prirodnim ljepotama, zato što znamo da nam svima toga fali, te smo odlučili da zaboravimo na grad i gradske gužve i da se uputimo u planine.

Banjska stijena – Tara

Veoma popularno mjesto, tačnije jedno od najposjećenijih u čitavoj Srbiji. Ovaj fantastičan vidikovac dobio je ime po turskoj riječi Banja što znači mjesto sa toplom vodom. Vrela sa toplom vodom, koja su nekada izbijala u podnožju ovog vidikovca sada su potopljena jezerom Perućac. Zbog toga sastava vrela, odnosno tople i hladne vode ovaj vidikovac nam nudi fantastičan pogled na zeleno – plavu vodenu površinu, koja protiče kroz planinske padine.

romantična mjesta u srbiji

Naravno jezero nije jedina atrakcija, te ovaj vidikovac nudi i veličanstven pogled koji dopire i do kanjona rijeke Drine, pa i do Osata, oblasti koja se nalazi u našoj Bosni. Zaista romantično mjesto koje morate barem jednom u životu posjetit i gledati zalazak sunca sa ovog fantastičnog vidikovca, te upiti sve ono što vam priroda može ponuditi.

Vidikovac Molitva – Uvac

Zaista jedno posebno mjesto koje je veoma popularno kada se govori o prirodnim ljepotama Srbije. Ljepotu koju nudi ovaj vidikovac ne možete da razumijete sve dok ga ne doživite vlastiti očima. Zamislite mir, čist zrak i savršen spoj stijena, vode i zelenila. Vidikovac se nalazi na visino od 1247 metara nadmorske visine, a na vrhu ovog predivnog vidikovca nalazi se drvena platforma, te imate priliku da upijete jedan divan panoramski pogled.

romantična mjesta u srbiji

Također ovaj vidikovac je dom i čuvenom bjeloglavom supu. Naime ova rijetka ptica se upravo nastanila na ovome mjestu i ako budete sretni na ovom vidikovcu možete svjedočiti njenom letu.

Zlatibor

Ako nekim slučajem niste čuli za prethodne dvije destinacije onda smo sigurni da ste za Zlatibor sigurno čuli. Naime ova popularna turistička destinacija u Srbiji uvijek krije nešto novo i ne možete da istražite sve čari Zlatibora u samo jednom dolasku. Na Zlatibor se morate vraćati i upijati svu njenu ljepotu kako bi shvatili pravu njegovu čar.

Jedan od razloga zašto je Zlatibor toliko popularan je činjenica da u svakom godišnjem dobu na Zlatiboru nešto možemo vidjeti. Uživajte u sjajnoj hrani u nekim od najboljih restorana, osjetite svjež zrak i planinski vjetar na svojoj koži i povežite se sa prirodom.

romantična mjesta u srbiji

Osim romantičnog odlaska sa svojim partnerom, Zlatibor je mjesto za cijelu porodicu, te smo sigurni da ako se jednom odlučite za odmor na Zlatiboru to će vam postati rutina i svake godine ćete se sve veseliji vraćati na Zlatibor.

Međutim ako se odlučite da provedete odmor ili romantični vikend sa vašim partnerom potreban vam je smještaj. Čak i u ovom aspektu Zlatibor je odradio odličan posao, naime apartmani Zlatibor mogu da ispune i najrazličitije želje i potrebe svih turista. Upravo su ovi apartmani jedan od velikih razloga zašto je Zlatibor toliko popularan. Planina posjeduje apartmane sa modernim enterijerom, predivnom okolinom i ogromnim brojem dodatnih pogodnosti.

Tu su dvorišta za vaše mališane, zatim terase koje su postavljene tako da uvijek imate dostupan predivan planinski pogled. Apartmani Zlatibor predstavljaju savršen spoj moderne uređenosit i raznovrsne ponude dodatnog sadržaja. Ako se odlučite za ove apartmane zbog svih pogodnosti i količine uređenosti ovih apartmana zaboravit ćete da se nalazite na planini. Dizajnirani su tako da dok ste vani oni se uklapaju u cijeli ambijent Zlatibora, a dok ste unutra onda su oni moderni i opremljeni svim pomagalima kako bi vaše noćenje bilo što ugodnije i kvalitetnije.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU