Tuzla vijestiRyanair počinje saobraćati sa Aerodroma u Tuzli: Četiri leta sedmično ka Njemačkoj

Ryanair počinje saobraćati sa Aerodroma u Tuzli: Četiri leta sedmično ka Njemačkoj

Evropska aviokompanija Ryanair od septembra ove godine počinje saobraćati s Međunarodnog aerodroma u Tuzli i to s ukupno četiri linije sedmično prema dva njemačka grada

Međunarodni aerodrom u Tuzli i niskobudžetna aviokompanija Ryanair zvanično su uspostavili zajedničku saradnju, a benefite će putnici osjetiti već od septembra ove godine, kada je najavljeno prvo polijetanje aviona.

-Oglašavanje-

Direktor tuzlanskog aerodroma Esed Mujačić za Klix.ba je potvrdio da će Ryanair u samom početku saobraćati dva puta sedmično prema Baden-Badenu i isto toliko prema destinaciji Düsseldorf-Weeze u Njemačkoj.

“Prve linije kreću od 2. septembra ove godine, a ova saradnja s Ryanairom je od velikog strateškog značaja za Međunarodni aerodrom u Tuzli, jer nam dolazi još jedna niskobudžetna aviokompanija. Također, ovo će nam nuditi i povećanje broja putnika, od čega će aerodrom, ali i šira društvena zajednica imati koristi”, kazao nam je Mujačić.

Stručni tim evropske aviokompanije ranije je izvršio sve neophodne provjere u tuzlanskoj zračnoj luci.

“Oni su provjerili uslove pod kojima poslujemo, opremu kojom raspolažemo, uz sve ostalo što je bitno za organizaciju letenja. Sve to je prihvaćeno, ocijenivši uslove pohvalnim. Ova najveća evropska niskobudžetna aviokompanija dolazi s tendencijom poslovanja od najmanje pet godina, kao i planiranim širenjem mreže i uvođenjem novih linija”, naglasio je Mujačić.

Avionske karte Ryanaira zvanično su već u prodaji i to po cijeni od 40 konvertibilnih maraka. Zvanično, od septembra ove godine Ryanair će u Tuzli poslovati skupa s aviokompanijom Wizzair. (Klix)

Popularno ovih dana