back to top

Saopštenje Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ Grada Tuzle u vezi sa radovima na Južnoj saobraćajnici

Radovi na Južnoj gradskoj saobraćajnici na dijelu uz objekat gimnazije “Meša Selimović”, odnosno uz TC Merkator se ne izvode u organizaciji Grada Tuzle niti bilo kojeg javnog preduzeća u nadležnosti Grada.

Radove na priključenju na komunalnu infrastrukturu izvodi izvođač angažovan od strane investitora kolektivnog stambenog objekta Tehnika d.o.o. Kiseljak. Prema informacijama kojima raspolažemo,

Investitor Tehnika d.o.o. Kiseljak je, imajući u vidu da se radi o dionici magistralne ceste M-4, od strane nadležnog Ministarstva prometa i komunikacija FBiH dobio Rješenje o saglasnosti za izmjenu režima saobraćaja u toku izvođenja radova. U skladu sa navedenim Rješenjem, od strane MUP-a TK, Policijske uprave Tuzla izdata je naredba o izmjeni režima saobraćaja vezano za ove radove.

Iako se ne radi o cesti iz nadležnosti Grada Tuzle, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ Grada Tuzla je poslala urgenciju investitoru navedenih radova da se radovi što prije okončaju i uspostavi normalan režim saobraćaja na ovoj dionici magistralne ceste M-4.

saopštenje službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mz grada tuzle u vezi sa radovima na južnoj saobraćajnici

The post Saopštenje Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ Grada Tuzle u vezi sa radovima na Južnoj saobraćajnici appeared first on Kameleon M&M.www.srebrenik.net

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU