Saradnja Vlade TK i OSCE-a na zavidnom nivou

Na sastanku premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa šefom Ureda u Tuzli Misije OSCE-a u BiH Damirom Gnjidićem i službenicom za demokratski razvoj Dragicom Karadžin, održanom danas, saradnja Vlade TK i OSCE-a je ocijenjena izuzetno uspješnom.

Poseban akcent razgovora posvećen je aktivnostima koje Vlada realizira u pogledu prevencije i borbe protiv korupcije, povećanju transparentnosti rada, ali i drugim društvenim pitanjima.

– Vlada Tuzlanskog kantona je uradila značajan broj, set stvari u pogledu borbe protiv korupcije, to je jasan pokazatelj njenog opredjeljenja. Rebalansom Budžeta TK za 2021. godinu predviđena su sredstva za rad Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, to je čvrsta potvrda tog kursa – kazao je šef Ureda OSCE-a u Tuzli Damir Gnjidić, čestitajući premijeru Hodžiću za realizirane projekte.

Također je konstatirano da je saradnja Vlade TK u cjelini, posebno Ministarstva pravosuđa i uprave, sa kancelarijom OSCE-a na najvišoj mogućoj razini.

Izražena je i potreba da se nedavno usvojena Strategija za borbu protiv korupcije detaljnije prezentira i predstavi kako političkim faktorima u Tuzlanskom kantonu, tako i cijeloj javnosti. Takva prezentacija ima za cilj bolje informiranje o onome što će uslijediti, ali i građane i sve zainteresirane detaljnije ingormirati o fokusu rada i aktivnostima koje će provoditi novoformirani Ured za borbu protiv korupcije – saopćeno je iz Vlade TK.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU