Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiSaradnja Vlade TK i OSCE-a na zavidnom nivou

Saradnja Vlade TK i OSCE-a na zavidnom nivou

-

Na sastanku premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića sa šefom Ureda u Tuzli Misije OSCE-a u BiH Damirom Gnjidićem i službenicom za demokratski razvoj Dragicom Karadžin, održanom danas, saradnja Vlade TK i OSCE-a je ocijenjena izuzetno uspješnom.

Poseban akcent razgovora posvećen je aktivnostima koje Vlada realizira u pogledu prevencije i borbe protiv korupcije, povećanju transparentnosti rada, ali i drugim društvenim pitanjima.

– Vlada Tuzlanskog kantona je uradila značajan broj, set stvari u pogledu borbe protiv korupcije, to je jasan pokazatelj njenog opredjeljenja. Rebalansom Budžeta TK za 2021. godinu predviđena su sredstva za rad Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, to je čvrsta potvrda tog kursa – kazao je šef Ureda OSCE-a u Tuzli Damir Gnjidić, čestitajući premijeru Hodžiću za realizirane projekte.

Također je konstatirano da je saradnja Vlade TK u cjelini, posebno Ministarstva pravosuđa i uprave, sa kancelarijom OSCE-a na najvišoj mogućoj razini.

Izražena je i potreba da se nedavno usvojena Strategija za borbu protiv korupcije detaljnije prezentira i predstavi kako političkim faktorima u Tuzlanskom kantonu, tako i cijeloj javnosti. Takva prezentacija ima za cilj bolje informiranje o onome što će uslijediti, ali i građane i sve zainteresirane detaljnije ingormirati o fokusu rada i aktivnostima koje će provoditi novoformirani Ured za borbu protiv korupcije – saopćeno je iz Vlade TK.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Ovo su današnje radarske kontrole u TK

Najavljeni radari na području Tuzlanskog kantona Na putevima u Bosni i Hercegovini, brzinu kretanja vozila u saobraćaju, osim stacioniranih, mjere i brojni nestacionirani radari. PU TUZLA...