back to top

Sarajevo Sevdah Soiree: Nastupa Armin Muzaferija

sarajevo sevdah soiree: nastupa armin muzaferija-Sarajevo Sevdah Soiree: Armin Muzaferija nakon dužeg vremena nastupa u Sarajevu

  1. -8. Mostar Sevdah Reunion, 18. 8. Jusuf Brkić i Zanin Berbić

 Žuta tabija večeras će ponovo biti ispunjena sevdahom i emotivnom muzikom! U okviru čarobnog ambijenta “Sarajevo Sevdah Soiree” festivala muzičar Armin Muzaferija od 20:30 h preuzima pozornicu kako bi publiku proveo kroz nezaboravno muzičko putovanje. Njegova autentična interpretacija sevdalinki, uz duboko proživljene emocije i snažan vokalni izraz, osvaja srca slušalaca širom regiona već dugi niz godina.

“Svi mi koji se bavimo ovom vrstom umjetnosti osjećamo obavezu da damo doprinos očuvanju sevdalinke i historijskog naslijeđa. Zato smo se jako obradovali  još kada se počelo pričati o ideji festivala. Organizator je uspio spojiti tri stvari u koje sam ja zaljubljen, a to su sevdah, Sarajevo u ljetnom periodu i Žuta tabija. Nema orginalnije kombinacije da predstavimo našu sevdalinku uz drage prijatelje od kojih su mnogi posvetili svoje živote očuvanju sevdalinke”, poručio Muzaferija uoči koncerta.

Zbog Dana žalosti pomjera se nastup Jusufa Brkića i Zanina Berbića

Organizatori festivala su poručili da se zbog Dana žalosti u FBiH koncert planiran za sutra pomjera na 18. 8. kada će tradicionalnu bosanskohercegovačku ljubavnu pjesmu izvoditi sazlija Jusuf Brkić i Zanin Berbić, etnomuzikolog i interpretator sevdalinke, čiji repertoar čine rijetko pjevane i pomalo zaboravljene sevdalinke. Prije ovog nastupa “Sarajevo Sevdah Soiree” 17. augusta ugostiće Mostar Sevdah Reunion, pionire sevdaha 21. stoljeća, bend čiji jedinstveni stil izvođenja podrazumijeva kombinaciju sevdalinke sa jazz, bules, soul i etno muzičkim elementima.

Ulaznice je moguće kupiti na dva prodajna mjesta: na Žutoj tabiji i manifestaciji Ljeto na Vilsu na Vilsonovom šetalištu, te putem online platforme kupikartu.ba. Festival, koji je prepoznat kao novi važan dio turističke ponude grada, organizuju U.G. ZUP Baščaršija i Turistička zajednica Kantona Sarajevo./D.R./

 

 

 

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU