SIPA lišila slobode dvije osobe, pretresi na sedam lokacija u Živinicama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (2.7.2021. godine) na području Tuzlanskog kantona realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Jafa” u okviru koje su slobode lišili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 340.  “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”, člana 380. “Primanje dara i drugih oblika koristi”, člana 383. “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, člana 382. “Protuzakonito posredovanje” i člana 381. “Davanje dara i drugih oblika koristi” Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Živinicama, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres lica, pokretnih stvari, stambenih i poslovnih objekata na sedam lokacija u Živinicama i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli  novac u iznosu od 30.000 KM, dva mobila telefona, USB stick, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. 

Navedena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona, saopćava SIPA.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU