Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiCrna HronikaSIPA lišila slobode dvije osobe, pretresi na sedam lokacija u Živinicama

SIPA lišila slobode dvije osobe, pretresi na sedam lokacija u Živinicama

-

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (2.7.2021. godine) na području Tuzlanskog kantona realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Jafa” u okviru koje su slobode lišili dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 340.  “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela”, člana 380. “Primanje dara i drugih oblika koristi”, člana 383. “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, člana 382. “Protuzakonito posredovanje” i člana 381. “Davanje dara i drugih oblika koristi” Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Živinicama, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres lica, pokretnih stvari, stambenih i poslovnih objekata na sedam lokacija u Živinicama i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli  novac u iznosu od 30.000 KM, dva mobila telefona, USB stick, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. 

Navedena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona, saopćava SIPA.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...