Thursday, October 21, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiSjećanje na zlatnu generaciju i najveće uspjehe Kluba borilačkih sportova Tuzla

Sjećanje na zlatnu generaciju i najveće uspjehe Kluba borilačkih sportova Tuzla

-

Klub borilačkih sportova Tuzla organizovao je manifestaciju “Svi naši ekipni trofeji” obilježavajući dvadeset godina od početka najznačajnijih sportskih klupskih uspjeha.

Ovaj sportski kolektiv je tri puta osvojio titulu evropskih klupskih prvaka u seniorskoj ženskoj i jednom u juniorskoj ženskoj konkurenciji, tri puta je bio bronzani, a jednom srebreni. Svi uspjesi su vezani za izuzetnu generaciju sportistkinja i sportista (Merimu Softić, Lejlu Ferhatbegović, Mirsadu Suljkanović, Arnelu Odžaković, Unu Selman, Almu Ibrahimefendić, Almu Mehanović, Selmu Bešić i Nermina Sinanovića.

Zlatna generacija se tokom druženja prisjetila velikih uspjeha, te izrazili svoju zahvalnost najzaslužnijim pojedincima i institucijama.

– Mi smo jedna generacija koja je obilježila historiju karatea u Bosni i Hercegovini. S Evropskog klupskog prvenstva imamo zlatnu i bronzanu medalju, a s Evropskog prvenstva regija četiri zlatne medalje i jednu bronzanu. Ženska seniorska ekipa KBS Tuzla – Sinalco, kako smo se tada zvali osvojila je prvo mjesto na karate turniru Croatia Open, a kadetsko – juniorska muška i ženska ekipa donijela je i treće mjesto sa Evropskog prvenstva iz Turske – izjavio je za Fenu Fikret Selman, trener ove zlatne generacije i organizator manifestacije “Svi naši ekipni trofeji”.

KBS Tuzla od osnivanja 1997. godine osvojio je više od osam hiljada medalja.

– Ostaje jedino žal za olimpijskom medaljom koja zbog različitih okolnosti u našem sportu nije došla u Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu – izjavio je Selman.

Treneri ovog kluba još uvijek vrše upis novih karatista, osvajaju medalje sa nekim novim mladim ljudima, ali pamte generaciju kakvu je teško imati ponovo. (Fena)

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Dječiji festival ‘Vezeni most’ otvoren u Tuzli

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" danas je počeo u Tuzli, a u naredna tri dana publika će imati priliku uživati u bogatom programskom sadržaju. -...