ŽiviniceŠta je uradila Vlada TK u posljednjih 30...

Šta je uradila Vlada TK u posljednjih 30 dana?

U sedam mjeseci, aktuelna Vlada je uradila mnogo. Tvrdi to prvi čovjek kantona Irfan Halilagić, navodeći da je svih 18 obećanja odnosno mjera, za ovo kratko vrijeme, Vlada realizovala. Od prošlomjesečne konferencije za medije, realizovane su i posljednje tri koje se odnose na stipendiranje učenika, nabavku udžbenika za učenike za što je izdvojeno četiri miliona KM i ona najzahtjevnija, opremanje Ministarstva unutrašnjih poslova, civilne zaštite i robnih rezervi.

”Sama ta mjera je iziskivala potrebu provođenja značajnog broja tenderskih procedura što je na naše okolnosti, na činjenicu da postoje problemi kada su u pitanju te procedure, i od nas iziskivala dodatne napore, ali možemo reći da će najveći dio tih sredstava biti realizovan”, kazao je Irfan Halilagić, premijer TK.

Za opremanje MUP-a TK predviđeno je 15 miliona KM. To je najznačajnije materijalno-tehničko jačanje ovog Ministarstva, navodi resorni ministar. Pojašnjava da je proces javnih nabavki najveća kočnica za nabavku dugih cijevi i opreme.

”Mi smo do sada potpisali ugovore za preko tri miliona KM, radi se o nabavci tzv. presretača, nabavci uniformi za sve pripadnike Uprave policije oko 1.600 i nabavci 45 putničkih motornih vozila koja će biti isporučena u narednih 15 do 20 dana”, rekao je Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova TK.

U drugoj fazi provedbe javne nabavke je nabavka transportnih vozila čija je vrijednost 5,2 miliona KM i realizacija ovog posla bi trebala biti okončana do kraja godine. Radi se i na nabavci dugih cijevi, za što je planirano 3,6 miliona KM. Nedavno je stigla nova žalba na proces javne nabavke.

”Još uvijek teče rok za žalbu njegovu na naš zaključak koji traje 10 dana. To su sve procesi koji su nas onemogućili da ranije realizujemo ove mjere”, dodaje Mehanović.

Radi se i na kadrovskom ojačanju, navodi ministar, te kaže da će u narednom periodu biti zaposlen veći broj izvršilaca u MUP-u TK.

Pored planiranih mjera i obećanja, premijer Halilagić je naveo i da su nedavno izdvojili 200 hiljada KM za projektnu dokumentaciju za izgradnju Kampusa Univerziteta u Tuzli. Prve radove u Kampusu očekuje od proljeća.

The post Šta je uradila Vlada TK u posljednjih 30 dana? appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU