TuzlaŠtampane u 5.000 primjeraka: Jedanaeste Ramazanske novine Medžlisa...

Štampane u 5.000 primjeraka: Jedanaeste Ramazanske novine Medžlisa Tuzla |

Projekat koji već jedanaest godina obogaćuje ramazanske sadržaje su Ramazanske novine u izdanju Medžlisa Islasmke zajednice Tuzla.

Redakcija ovih novina, na čelu sa urednikom Ibrahim-ef. Softićem, i ove godine je uložila dodatne napore da priredi kvalitetne i zanimljive sadržaje koji su se našli unutar korica 11. broja novina.

Kao i ranijih godina, novine su štampane u tiražu od 5.000 primjeraka, te sadrže 56 stranica. Pored glavnog i odgovornog urednika efendije Softića, redakciju koja priprema sadržaje ove publiakcije čine tuzlanski imami, uposlenici i vjeroučitelji Medžlisa Tuzla.

Podršku u ovom projektu iz godine u godinu Medžlisu pruža Grad Tuzla, te niz privrednih subjekata, vakifa i prijatelja koji ovaj specifični projekat smatraju važnih za Zajednicu.

Ovo je jedinstven projekat Medžlisa Tuzla jer nije poznato da ijedan drugi medžlis ima isti ili sličan projekat. Ramazanske novine obiluju korisnim i poučnim sadržajem koji je pogodan za sve članove porodice. Teme o kojima se govori na stranicama novina su one koje prate aktuelna dešavanja, ali i one uobičajne ramazanske teme.

Na naslovnoj stranici ovogodišnjih novina nalazi se fotografija portala Behram-begove medrese, koja ove godine obilježava 30 godina obnovljenog rada. Jedaesto izdanje novina štampala je tuzlanska štamparija OFF-SET d.o.o. Tuzla, dok je za tehničko uređenje i dizajn bio zadužen Ahmed Hadžić.

Novine su besplatne i dostupne su u svim tuzlanskim džematima, a elektronsko izdanje novina možete preuzeti ovdje.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU