back to top

Svečano otvoren dječiji sportski park “Mehmed Iljazović-Memo” –

U mjesnoj zajednici Babići naselje Karići svečanim programom otvoreno je dječije igralište Mehmed Iljazović Memo.

Moderator svečanog dijela programa bio je Edin Šehić, a govorili su Sadmir Avdić predsjednik MZ Babići i Huso Halilović, donator zemljišta za igralište.

svečano otvoren dječiji sportski park “mehmed iljazović-memo” –svečano otvoren dječiji sportski park “mehmed iljazović-memo” –

Nakon kraće pauze uz igru folklora prisutnima su se također obratili Mehmed Mulahusejnović Meša, koji je ovaj projekat nosio od ideje do realizacije.

Nakon njega obratio se gradonačelnik Nusret Helić, koji se zahvalio prisutnima na podršci i saradnji za novi uspješan projekat Gradske uprave i MZ. Nakon toga se pristupilo presjecanju vrpce.

Na samom početku nakon himne Bosne i Hercegovine, upriličeno je otkrivanje spomen obilježja četiri šehida koji su 13. aprila. 1994. godine na Visu izgubili svoje živote braneći Bosnu i Hercegovinu. To su Mehmed Iljazović Memo po kome igralište nosi naziv, zatim, Zahirović Husejn- Huska, Zahirović Edhem- Edo, te Imamović Fikret- Kiso.

U nastavku programa prisutni su odigrali kolo, te je odigrana revijalna utakmica između dvije škole fudbala Mladosti i Škahovice.

Fotografije možete pogledati na našoj facebook stranici.


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU