back to top

Svečano otvoren I internacionalni festival muzike „Sinfonia di sale“

U Tuzli, u sali Grand Hotela , pred više od 100 prisutnih svečano je otvoren
I internacionalni festival muzike „Sinfonia di sale“ u organizaciji Udruženja muzičkih umjetnika grada soli.
Prisutnim gostima obratio se Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona, koji je izrazio zadovoljstvo za uspostavljanje ovakvog tipa Festivala u Tuzli. Vlada Tuzlanskog kantona vjeruje u ideju od samog početka i siguran je da će „Sinfonia di sale“ postati brend Tuzle i čitavog Tuzlanskog kantona. Direktor Udruženja muzičkih umjetnika grada soli otvorio je Festival „Sinfonia di sale“ i obećao da će ovo postati tradicionalni događaj u Tuzli koji će okupljati umjetnike iz Bosne i Hercegovine i država regiona. Istakao je veliku zahvalnost sponzorima i donatorima, ali i organizacionom timu Festivala, kao i učesnicima istoga.
Svečano otvorenje Festivala „Sinfonia di sale“ obogatile su i uljepšale izuzetne umjetnice. Za klavirom je bila Alma Hodžić Pašić, za violinom Lorena Milina, a prisutnim prijateljima i gostima predstavile su se kroz nekoliko kompozicija poznatih kompozitora J. Brahmsa i R. Matza.
U narednim danima, tačnije od 19. do 21.04.2024. godine, u salama Grand Hotela Tuzla bit će održan takmičarski dio Festivala za preko 300 djece i mladih, uzrasta od 5 do 24 godine starosti, koji će se takmičiti u disciplinama klavir solo, violina solo, obligatni klavir i klavirski duo, a takmičari će biti podijeljeni po kategorijama.
I internacionalni festival muzike „Sinfonia di sale“ predstavlja jedinstvenu priliku za djecu i mlade da pokažu svoj talenat i strast prema klasičnoj muzici. Ovaj Festival dizajniran je kao platforma za afirmaciju mladih virtuoza pružajući im priliku da se takmiče, razmjenjuju iskustva i dobiju povratne informacije od članova stručnog žirija važne za nastavak predanog rada.

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU