Svečano otvoren novi vrtić “Zvjezdica” u tuzlanskom naselju Solina (FOTO)

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić, danas je, simboličnim presijecanjem vrpce, zajedno sa direktoricom JU “Naše dijete” Tuzla, Sanjom Karić, svečano otvorio vrtić “Zvjezdica” u Solini.

Otvorenju vrtića, prisustvovali su vijećnici Gradskog vijeća i predstavnici Gradske uprave Tuzle, predstavnici nadležnih institucija, ministar obrazovanja i nauke TK, Ahmed Omerović i direktor Pedagoškog zavoda TK, Nikola Čiča. Svečanosti su posebnu notu dali mališani iz dvije odgojne grupe vrtića “Sunčica”, koji su sa učiteljicama, pripremili i izveli svečani program za ovu posebnu priliku.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je svoje zadovoljstvo otvaranjem nove poslovne jedinice JU “Naše dijete” i izrazio nadu da će vrtić “Zvjezdica” postati središnje mjesto za rast i razvoj djece u Solini i okolnim naseljima, te je kazao: “Velika mi je čast i zadovoljstvo otvoriti dvanaesto obdanište “Zvjezdica” kao odgovor na potrebe naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja, u Solini, Doknju, Breškama i drugim naseljima, kako bi im olakšali svakodnevne aktivnosti. Raduje me što će ova ustanova pružiti visok nivo brige i obrazovanja za djecu jasličkog i predškolskog uzrasta. U predškolskoj ustanovi “Naše dijete” imamo 1.241 dijete i imamo trend rasta, tako da u narednom periodu, u istočnom djelu grada, u Slavinovićima, početkom godine, planiramo otvaranje još jednog obdaništa, te na taj način našim građankama i građanima nastojimo poboljšati kvalitet života.”

svečano otvoren novi vrtić “zvjezdica” u tuzlanskom naselju solina (foto)
Svečano otvoren novi vrtić “Zvjezdica” u tuzlanskom naselju Solina (FOTO)

Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla, ostvarila je svoj plan otvaranja dvanaeste poslovne jedinice u novoizgrađenom objektu u Novom naselju, na broju 93. Ovo otvaranje predstavlja veliku radost kako za zaposlenike Ustanove, tako i za roditelje koji sada mogu uključiti svoju djecu u predškolsku ustanovu i u ovom dijelu grada.

Vrtić “Zvjezdica” prostire se na površini od 159,32 m2 i pruža visok nivo komfora za djecu i osoblje. Prostorije su adekvatno osvjetljene, prostrane i opremljene didaktičkim materijalom i opremom u skladu s pedagoškim standardima i normativima. Grad Tuzla, za opremanje i funkcioniranje vrtića, osigurao je sredstva u iznosu od 49.000,00 KM, čime su se osigurali optimalni uslovi za razvoj najmlađih.

svečano otvoren novi vrtić “zvjezdica” u tuzlanskom naselju solina (foto)
Svečano otvoren novi vrtić “Zvjezdica” u tuzlanskom naselju Solina (FOTO)

U vrtić “Zvjezdica”, trenutno je upisano 27 mališana i raspoređeni su u dvije odgojne grupe, u kojima će imati priliku za rast, igru i učenje u poticajnom okruženju.

Otvoreni vrtić “Zvjezdica” predstavlja značajan korak u pružanju kvalitetnog predškolskog obrazovanja i brige o najmlađim stanovnicima Tuzle, istovremeno olakšavajući svakodnevni život roditeljima. Gradonačelnik Lugavić, ali i prisutni na svečanosti, izrazili su radost radi otvaranja ovog vrtića, te su uvjereni da će vrtić “Zvjezdica” biti ustanova od velikog značaja za obrazovanje i brigu o budućim generacijama naših sugrađana.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU