back to top

Svečanom sjednicom obilježen Dan Doboj Istoka (FOTO) |

Povodom obilježavanja Dana općine Doboj Istok delegacija Vlade Tuzlanskog kantona boravila je u posjeti ovoj općini. Delegaciju Vlade predvodio je premijer Kantona Irfan Halilagić, a ovaj događaj svojim prisustvom je uveličao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Osim polaganja cvijeća na spomen obilježjima poginulim braniteljima i prisustva na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, ova posjeta bila je i prilika za radni sastanak dva premijera sa načelnikom Općine Kemalom Bratićem. Rezimirani su rezultati zajedničkih aktivnosti iz prošle godine, razgovarano o općinskim prioritetima u tekućoj godini, a premijeri Halilagići Novalić su načelnika Bratića upoznali sa posljednjim informacijama o realizaciji projekta izgradnje brze ceste koja bi preko Lukavca, Gračanice i Doboj Istoka spojila Tuzlu sa Dobojem i autoputem Vc.

„Tokom prošle godine Vlada je u Doboj istoku s ciljem istinskog, a ne samo deklarativnog ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica, realizirala nekoliko značajnih projekata koji su sigurno polučili i znatne benefite za građane ovog kraja. Sanacija školskih objekata, izgradnja sportske dvorane, rekonstrukcija i sanacija regionalnih i lokalnih putnih pravaca, uz vodoprivredne i projekte zaštite okolice i energijske efikasnosti i praktično su pokazali naše opredjeljenje“, kazao je premijer Halilagić i dodao da je ukupna vrijednost prošlogodišnjih investicija Vlade TK na području općine Doboj Istok oko 2,5 miliona KM.

Premijer Novalić danas je između ostalog, uz modernizaciju infrastrukture za drumski saobraćaj, najavio i elektrifikaciju pruge od Doboja prema Tuzli, što će omogućitii stavljanje u funkciju talgo vozova na ovoj relaciji. 

Također, danas je rečeno i da su dosadašnji rezultati snažan poticaj za ostvarivanje ambicioznih planova u budućnosti, u kojima će Vlada Tuzlanskog kantona i dalje biti pouzdan partner.

rtvtk.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU