TELEMACH: TUŽBE PROTIV FEDERALNE TELEVIZIJE ZBOG IZNESENIH NEISTINA 

Kompanija Telemach je već nekoliko nedjelja izložena napadima Federalne televizije, sa tendenciozno iskonstruisanim prilozima, sa ciljem da se nanese šteta kompaniji – navodi se u saopćenju za javnost.

Federalna TV je samo jedan od 212 kanala koji su dobili drugačiju numeraciju kako bismo doprinijeli preglednosti ponude i olakšali korisnicima pronalaženje televizijskog sadržaja koji žele da gledaju.

I pored činjenice da je čak i Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) u obrazloženju Federalnoj TV saopštila da kablovski operator nije po zakonu dužan da «konsultuje javne servise za numeraciju kanala», Federalna televizija koja sebe naziva objektivnom i nepristrasnom, radi upravo suprotno, predstavljajući promjene u numeraciji kanala kao «specijalni rat protiv Bosne i Hercegovine».

Iako smo podsjetili Federalnu televiziju da pomjeranje sa broja 53. na 55. kanal ne može nikako uticati na promjenu njihove uređivačke politike, jer ta televizija može kao i do sada emitovati svoj cjelokupan program, kao i da niko od njihovih gledalaca neće biti uskraćen i za jedan sekund programa, oni su novu numeraciji kanala iskoristili za plasiranje besmislenih neistina o našoj kompaniji.

Podsjećamo da svako od njihovih redovnih gledalaca može sam numerisati na svom televizoru redoslijed  kanala po sopstvenom izboru i staviti Federalnu TV na mjesto koje žele, jer im to omogućava najsavremeniji servis Telemacha. Federalna je o ovoj činjenici također mogla edukovati svoje gledaoce, umjesto što se opredijelila da kao javni servis vodi negativnu kampanju protiv Telemacha zloupotrebljavajući međunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini.

Imajući u vidu da je Federalna TV prodala ekskluzivno pravo distribucije programa u inostranstvu firmi koja pripada kompaniji Telekom Srbija (u vlasništvu Republike Srbije), što znači da je tu televiziju u dijaspori jedino moguće gledati uplatom firmi Vip Team United iz Portugala povezanoj sa državnom telekomunikacijskom kompanijom iz Srbije, začuđeni smo žestinom napada i neistina koje imaju za cilj da Telemach uvuku u dnevnu politiku.

Telemach je kompanija svih građana BiH u kojoj se ne gleda ni nacija ni vjera i ponosni smo na multietničnost.

Zbog činjenice da su u svom programu podsticali na mržnju i diskriminaciju iako su javni servis, kompanija Telemach podnijela je protiv Federalne TV prijavu regulatornoj agenciji za komunikacije, a također ćemo se obratiti i svim pravosudnim organima uključujući i institucije Evropske Unije.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU