back to top

Teška saobraćajna nesreća kod Srebrenika: Žena poginula, dvoje djece povrijeđeno

Završen je policijski uviđaj nakon teške saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila na dijelu magistralnog puta Srebrenik – Tuzla, u mjestu Uroža.

Kako su potvrdili iz policije, jedna osoba je smrtno stradala, dok su tri povrijeđene, među kojima je dvoje djece.

Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, jutros oko 7:55 sati, na magistralnom putu M 1.8, na relaciji Duboki potok – Srebrenik, u mjestu Uroža, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva automobila Golf i Opel Astra te teretno motorno vozilo Actros.

Tom prilikom je, kako su precizirali iz policije, smrtno stradala ženska osoa rođena 1991. godine, a koja je upravljala Golfom.

“Smrt je na mjestu događaja konstatovao ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik. U ovoj saobraćajnoj nesreći povrijeđene su još tri osobe i svi su putnici iz vozila Golf, od čega dvoje malodobne djece i žena 1969. godište”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Povrijeđenima je medicinska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a stepen povreda još uvijek nije poznat.

Uviđaj su izvršili policijski službenici PS/PU Srebrenik, a istim je rukovodila tužiteljica Tužilaštva TK. Za vrijeme trajanja uviđaja saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen do 10:45 sati.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU