TK / Podnesena inicijativa za inspekcijski nadzor kvalitete zraka

Zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Boris Krešić (DF) podnio je inicijativu za inspekcijski nadzor kvalitete zraka na područjima gradova Živinice i Tuzla. 

– Skoro svaku večer, a nerijetko i u jutarnjim satima se iz cinkarne ispušta dim koji je nesnošljiv. Nakon ispuštanja dima građani se žale na otežano disanje, smrad, suzenje očiju. Smatram da građani imaju pravo znati u kojoj mjeri je ovaj dim opasan za život te  okolinu – izjavio je Krešić. 

Zastupnici će sutra razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o, stanje turističko-ugostiteljske djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini, federalni Nacrt zakona o zaštiti zraka, radi davanja mišljenja. 

Također, bit će razmatrana inicijativa o izradi i usvajanju zakona o podršci povratnicima u općinama Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Milići i Vlasenica, gdje bi se omogućile poticajne mjere za obnovu i razvoj navedenih općina. 

– Cilj je obezbjeđenje bolje kvalitete života, poboljšanje stambenih uslova, zdravstvene zaštite, te kreiranje novih radnih mjesta – izjavio je podnosilac inicijative Šekib Umihanić. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU