Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiTK / Podnesena inicijativa za inspekcijski nadzor kvalitete zraka

TK / Podnesena inicijativa za inspekcijski nadzor kvalitete zraka

-

Zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Boris Krešić (DF) podnio je inicijativu za inspekcijski nadzor kvalitete zraka na područjima gradova Živinice i Tuzla. 

– Skoro svaku večer, a nerijetko i u jutarnjim satima se iz cinkarne ispušta dim koji je nesnošljiv. Nakon ispuštanja dima građani se žale na otežano disanje, smrad, suzenje očiju. Smatram da građani imaju pravo znati u kojoj mjeri je ovaj dim opasan za život te  okolinu – izjavio je Krešić. 

Zastupnici će sutra razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o, stanje turističko-ugostiteljske djelatnosti na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini, federalni Nacrt zakona o zaštiti zraka, radi davanja mišljenja. 

Također, bit će razmatrana inicijativa o izradi i usvajanju zakona o podršci povratnicima u općinama Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Milići i Vlasenica, gdje bi se omogućile poticajne mjere za obnovu i razvoj navedenih općina. 

– Cilj je obezbjeđenje bolje kvalitete života, poboljšanje stambenih uslova, zdravstvene zaštite, te kreiranje novih radnih mjesta – izjavio je podnosilac inicijative Šekib Umihanić. 

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...