SrebrenikTK: Sutra isplata dijela prava socijalne zaštite

TK: Sutra isplata dijela prava socijalne zaštite

tk: sutra isplata dijela prava socijalne zaštite

Iz Vlade Tuzlanskog kantona je saopćeno da će sutra biti isplaćeno nekoliko oblika socijalne zaštite.

Contents

PROČITAJTE:  Ulični novogodišnji festival Sarajevo: Praznična senzacija za sve generacije

“Obavještavaju se korisnici prava socijalne i dječije zaštite da su predmeti obrađeni i da će naknade za stalnu novčana pomoć, jednokratne novčane pomoći, pomoć u prehrani djeteta, jednokratna pomoć za opremu novorođenog djeteta, hraniteljstvo i medicinsko vještačenje biti isplaćene sutra (petak 9.12.2022. godine).

U narednoj sedmici očekuje se obrada i isplata naknada za korisnike prava: obrok učenika u osnovnim školama, jednokratna pomoć za troje i više djece, privremena novčana pomoć, prijevoz učenika i studenata i dodatne novčane pomoći za zaposlene majke porodilje.

Isplata za prava koja se odnose na majke porodilje koje nisu u radnom odnosu, kao i na korisnike naknade za dodatak za djecu su ovisne o objavljivanju uredbi Vlade TK u službenim novinama TK i donošenja odluka koje nakon objavljivanja uredbi mora donijeti Vlada TK.

Podsjećamo vas da je požar, koji se u prošloj sedmici dogodio u prostorijama zgrade Tehnograd Company, u kojoj su smješteni Centralna pisarnica kantonalnih organa i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, znatno otežao dostavljanje dokumentacije od centara za socijalni rad, te uzrokovao kašnjenje isplate za korisnike pojedinih prava”, saopćeno je iz Službe za informisanje Vlade TK.

studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU