back to top

Treći Festival #ZamisliPromijeni za mir, dostojanstvo i jednakost za sve

treći festival #zamislipromijeni za mir, dostojanstvo i jednakost za svePovodom obilježavanja Dana UN-a, cijeli tim Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine organizuje Treći festival UN-a #ZamisliPromijeni.Programi i agencije Ujedinjenih nacija rade s ljudima, kompanijama, organizacijama i institucijama širom Bosne i Hercegovine, podržavajući ih da zamisle i promijene na bolje svoje zajednice. Upravo ovi partneri i njihove aktivnosti biće ključni akteri i ovogodišnjeg obilježavanja UN dana tokom Festivala #ZamisliPromijeni. Festival će se održati:

  1. oktobra (u nedelju), u Domu mladih Skenderija u Sarajevu.Počinje u 11 i traje do 15 sati.

 Sadržaj Festivala će i ove godine činiti sajamska izložba uz predstavljanje radova, proizvoda i aktivnosti UN-ovih agencija, projekata i partnera u Bosni i Hercegovini. Tokom četveročasovnog programa posjetioci će biti u prilici da uživaju u muzici, zabavi, oslikavanju lica, internacionalnoj kuhinji, novim modelima no_nation_fashion, učestvuju u zabavnim i edukativnim interaktivnim kvizovima i dobiju poklone.

Naglasak ovogodišnjeg oblježavanja Dana Ujedinjenih nacijaje na 75. godišnjicu usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima – fundamentalni dokument, koji predstavlja kamen temeljac za zaštitu i poštivanje ljudskih prava širom svijeta.

Ulaz je slobodan za sve./D.M./

 

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU