Radnim sastankom kojem su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola s područja Tuzlanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja i nauke TK zaokružilo je sliku o stanju u obrazovnim institucijama na početku nove školske godine. ”Nastava će da krene klasičnim modelom i pratit ćemo epidemiološku situaciju. Nakon 15 dana ćemo zajedno s Kriznim štabom da vidimo u kojem smjeru ide epidemiološka situacija”, kazao je resorni ministar. Direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Nikola Čića ovom je prilikom apelovao na roditelje da djecu ne šalju u školu ukoliko primjete da su bolesna, naglašavajući da svi trebamo biti na oprezu.

U posljednja tri dana na području TK registrovano je 49 novozaraženih korona virusom, a testirano je 520 uzoraka. Preminulo je čak osam osoba. Najviše zaraženih je registrovano u Tuzli. U Tuzlanskom kantonu trenutno je korona virusom aktivno zaraženo 280 osoba, 30 je hospitalizovano.


Iz Biblioteke “Behram-beg” u Tuzli obavještavaju roditelje i učenike da će se danas u ovoj ustanovi održati Bazar. ” Ukoliko imate školske udžbenike i lektire koje vama nisu više potrebne i ne znate šta s njima uraditi, možete ih nama donijeti u radnom vremenu  do 16,00 sati. Mi se iskreno nadamo da ćete se odazvati našem pozivu. Ako budemo imali školske udžbenike koji vama trebaju, moći ćete ih uzeti”, kazali su iz ove biblioteke. Bazar će trajati od 30. augusta do 1. septembra.

Video pogledajte klikom na link u prilogu…

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/220822223324027
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare