back to top

TUZLA DANAS/ Vlada TK usvojila nove restriktivnije mjere

Zbog  pogoršane epidemiološke situacije, Vlada TK je na vanrednoj sjenici usvojila nove higijensko-epidemiološke – restriktivnije mjere.

Ograničen je rad svih ugostiteljjskih objekata, kladionica i benzinskih pumpi, kao i tržnih centara i svih vrsta marketa (osim onih koje se bave prehrambenim artiklima) poslije 21 sat, kao i  izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima. U osnovnim i srednjim školama u kojima dođe do povećanog broja oboljelih preći će se na online model nastave do stabilizacije situacije, zabranjen su izleti I eksukrzije, ali I boravak roditelja u / staratelja u predskolskim ustanovama.

Grupacija ugostitelja Tuzlanskog kantona koja djeluje u okviru Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održala je vanrednu sjednicu, na kojoj su predstavnici ugostiteljske djelatnosti iskazali nezadovoljstvo novim pooštravanjem higijensko-epidemioloških mjera. Vladu Tuzlanskog kantona, sva ministarstva, institucije, medije i javnost su obavjestili da vlasnici ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona nemaju namjeru primjeniti nove mjere, zatim da će nastaviti sa radom kao u prethodnom periodu, kao i da poduzimaju sve aktivnosti po hitnom postupku kako bi pristupili gašenju privrednih subjekata.

U posljednja 24 sata na području TK registrovana su  125 nova slučaja zaraze korona virusom, a testiran je 454 uzorak. Najviše novozaraženih osoba evidentirano je u Tuzli – 44. U posljednja 24 sata od posljedica zaraze korona virusom preminulo je devet osoba.

Video pogledajte OVDJE

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU