TuzlaTuzla – Finalna prezentacija IMPAKT inkubatora poslovnih ideja...

Tuzla – Finalna prezentacija IMPAKT inkubatora poslovnih ideja | RTVTK

Investicijska fondacija Impakt, u saradnji sa Gradom Tuzla, održala je danas finalnu prezentaciju IMPAKT inkubatora poslovnih ideja. Više od 20 mladih iz Tuzle je u protekla dva mjeseca pohađalo poduzetničku obuku koja ima za cilj jačanje ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoj poslovnog modela i plana, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa.

Današnji događaj ja kruna obuke gdje prezentiraju svoje ideje pred komisijom koja odlučuje koji biznisi će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku, saopćio je IMPAKT.

Komisiju su činili: Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Ajla Ruvić, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Jusuf Žigić, Grad Tuzla, Refik Hankić, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, i Tatjana Paunoski, Bingo d.d.U sklopu ovog programa, danas je podržano sedam poslovnih poduhvata mladih iz Tuzle.

– Investicijska fondacija Impakt je do sada u Tuzlanskom kantonu, uključujući i ovih 7, podržala 27 poslovnih poduhvata u predhodne dvije godine, a saradnja koju smo ostvarili sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Gradom Tuzla je primjer kako se strateški i institucionalno pruža podrška razvoju poduzetništva – izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

– Želimo ih stimulisati da razvijaju svoje ideje i da kroz registraciju obrta dođu do samozapošljavanja i radnih mjesta. Dokazali smo da sinergijom mladih, gradske administracije i nevladinog sektora možemo sigurno napraviti kvalitetan iskorak u budućnost – izjavio je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Tuzla je zaista primjer kako jedan poduzetnički eko sistem može funkcionirati i gdje imamo savršen primjer kako velike korporacije, poput Bingo d.o.o., pomažu malim privrednicima i pomažu razvoj poduzetništva u Bosni i Hercegovini. Investicijska fondacija Impakt i Bingo u narednom periodu planiraju zajedničke aktivnosti upravo u ovom segmentu, navodi se u saopćenju.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU