Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiTuzla svrstana među 21 preporučenu evropsku turističku destinaciju u 2021. godini

Tuzla svrstana među 21 preporučenu evropsku turističku destinaciju u 2021. godini

-

Za 2021.godinu urednički tim blog.inyourpocket.com svrstao Grad Tuzla je svrstao među 21 preporučenu evropsku turističku destinaciju izvan glavnih turističkih ruta.

Njihov urednik John Bills se založio da Tuzla bude u vrhu liste. Kako su istakli, voljeli bi da što više ljudi na ovaj način sazna za Tuzlu, kao i za ostalih 20 odredišta.

Explore Tuzla with InYourPocket

˝Tuzla možda ne privlači pažnju poput Sarajeva ili Mostara, ali takva nenametljivost upravo joj odgovara. Tuzla, grad poezije, slikarstva i ustrajnosti, sa svojim kompaktnim i šarmantnim središtem koje blista poput najsjajnije zvijezde, premda ‘kompaktan’ možda i nije najbolji termin za gradski centar u kome se nalazi veliko slano jezero koje Tuzlu čini jedinstvenom u Evropi. Višestoljetna eksploatacija soli je odigrala značajnu ulogu u razvoju grada, pa je i današnja moderna Tuzla staru dobru so (NaCl) stavila u prvi plan kroz prekrasna slana jezera i fantastični Muzej solarstva. Iskusite najprijatniju atmosferu u zemlji, neke od njenih najboljih kafana i čevabdžinica i spoznat ćete ogroman mikrokosmos svega što Bosnu i Hercegovinu čini tako veličanstvenom, naveli su.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...