Tuzla svrstana među 21 preporučenu evropsku turističku destinaciju u 2021. godini

Za 2021.godinu urednički tim blog.inyourpocket.com svrstao Grad Tuzla je svrstao među 21 preporučenu evropsku turističku destinaciju izvan glavnih turističkih ruta.

Njihov urednik John Bills se založio da Tuzla bude u vrhu liste. Kako su istakli, voljeli bi da što više ljudi na ovaj način sazna za Tuzlu, kao i za ostalih 20 odredišta.

Explore Tuzla with InYourPocket

˝Tuzla možda ne privlači pažnju poput Sarajeva ili Mostara, ali takva nenametljivost upravo joj odgovara. Tuzla, grad poezije, slikarstva i ustrajnosti, sa svojim kompaktnim i šarmantnim središtem koje blista poput najsjajnije zvijezde, premda ‘kompaktan’ možda i nije najbolji termin za gradski centar u kome se nalazi veliko slano jezero koje Tuzlu čini jedinstvenom u Evropi. Višestoljetna eksploatacija soli je odigrala značajnu ulogu u razvoju grada, pa je i današnja moderna Tuzla staru dobru so (NaCl) stavila u prvi plan kroz prekrasna slana jezera i fantastični Muzej solarstva. Iskusite najprijatniju atmosferu u zemlji, neke od njenih najboljih kafana i čevabdžinica i spoznat ćete ogroman mikrokosmos svega što Bosnu i Hercegovinu čini tako veličanstvenom, naveli su.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU