back to top

Tuzla: U pretresima pronađena droga, oružje i municija

U pretresima na više lokacija na području Tuzlanskog kantona – u Tuzli, Živinicama i Lukavcu pronađena je opojna droga, vazdušna puška, dijelovi pištolja, mačeta i 32 komada municije kalibra 7,62 milmetara, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

U pretresima je pronađeno 13 pvc pakovanja različite veličine opojne droge, četiri pvc pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 42 sjemenke kanabisa, metalna drobilica za opojnu drogu, bicikl, dijelovi za bicikl, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja.

Policija će nakon rada na dokumentovanju i kompletiranja predmeta podnijeti odgovarajući izvještaj Kantonalnom tužilaštvu protiv više lica.

Pretresi su izvršeni po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u okviru redovnih poslova na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije.

bhrt.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU