Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiTuzlaci uživali u klasičnom koncertu ‘Ljetna promenada 5’

Tuzlaci uživali u klasičnom koncertu ‘Ljetna promenada 5’

-

U dvorištu Ateljea Ismet Mujezinović u Tuzli u srijedu je održan tradicionalni koncert klasične muzike ”Ljetna promenada 5”. Publici su se , petu godinu u nizu, predstavili mladi umjetnici priredivši poseban muzički ugođaj.

Riječ je o koncertu koji u okviru manifestacije ”Ljeto u Tuzli” organizuje Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju ”Star Art” iz Tuzle, sa željom da promoviše i afirmiše mlade bosanskohercegovačke umjetnike.

Na koncertu su nastupile profesorice klavira Ena Ovčina i Monika Tadić, studentica gudačkog odsjeka Akademije umetnosti u Novom Sadu Katarina Pavljašević, te učenici Osnovne muzičke škole iz Tuzle, klaviristi Noah Vuk Stolica, Nikola Pavljašević i Laura Nikešić, te gitarista Mak Hadžiefendić.

Tuzlaci uživali u klasičnom koncertu ‘Ljetna promenada 5’
Tuzlaci uživali u klasičnom koncertu ‘Ljetna promenada 5’ 3

”Izuzetno smo ponosni što se ovaj koncert, koji je i za nas poseban ugođaj, održava već petu godinu. Katarina i ja sviramo zajedno dugi niz godina, a ”Ljetnu promenadu” uvijek pripremamo s posebnim zadovoljstvom. Volimo tokom ljetnih mjeseci svirati i ovako, na otvorenom, predstaviti publici svoj rad”, istakla je profesorica Ena Ovčina.

Katarina Pavljašević, koja je nakon završene Srednje muzičke škole u Beogradu, školovanje nastavila na renomiranoj novosadskoj muzičkoj akademiji u klasi profesora Roberta Lakatoša, također ovaj koncert vidi kao priliku da se pokloni pred domaćom publikom.

”Uvijek nam je lijepo kad sviramo i pripremamo ovaj ljetni koncert. Kad završimo sa svojim redovnim obavezama, na red dođe ‘Ljetna promenada’ i uvijek joj se neizmjerno radujemo. Drago mi je da nam se ove godine na sceni pridružila i Monika Tadić, te sjajni mladi učenici tuzlanske Osnovne muzičke škole.”

Tuzlaci uživali u klasičnom koncertu ‘Ljetna promenada 5’
Tuzlaci uživali u klasičnom koncertu ‘Ljetna promenada 5’ 4

Kao solista, ali i korepetitor na Ljetnoj promenadi 5 nastupila je i profesorica Monika Tadić.

”Drago mi je da sam dio ovog sjajnog koncerta i da se u ovako lijepom ambijentu Ateljea «Ismet Mujezinović» mogu predstaviti tuzlanskoj publici. Lijepo je svirati pred publikom, nakon svega što smo prošli u proteklom periodu”, istakla je Monika Tadić.

Koncert ”Ljetna promenada” tradicionalni je sadržaj manifestacije ‘Ljeto u Tuzli’ i održava se pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, a u koprodukciji Udruženja «Star Art» i Centra za kulturu Tuzla.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...