Tuzlak Ahmed Kovačević dobio najveće priznanje inženjera u Velikoj Britaniji

Profesor Ahmed Kovačević se pridružuje elitnoj grupi izvanrednih inženjera, koja se sastoji od 60 prepoznatih članova, osam međunarodnih i pet počasnih članova, od kojih je svaki dao izuzetan doprinos svom sektoru, pionirski u novim inovacijama, vodeći napredak u biznisu ili akademskoj zajednici, pružajući savjete na visokom nivou, vlade, ili promoviranje šireg razumijevanja inženjeringa i tehnologije.

On je profesor i predsjedavajući Kraljevske akademije inženjerskih istraživanja na City, University of London i svjetski je poznati stručnjak za vijčane mašine koji je svoj rad posvetio razvoju izvrsnosti dizajna u akademskim krugovima i industriji što čini kroz istraživanje, podučavanje i suradnju s industrijom u numeričkom modeliranju, analiza i projektovanje mašina sa pozitivnim pomeranjem.

˝Prof. Kovačević je jako filantropski nastrojen i dug niz godina podržava mlade ljude u Bosni i Hercegovini, istakao je dr Edhem Čustović, profesor na La Trobe univerzitetu u Melbourneu, jedan od osnivača BH Futures Foundation i bh. aktivista.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU