02.12.2021
10 C
Tuzla

Tuzlak uhapšen zbog 11 kg droge

-

Muškarac iz Tuzle čiji su inicijali A.J. (36) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja istavljanje u promet droge, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Upretresu kuće koju A.J. koristi u Tuzli pronađeno je pakovanje droge “amfetamin spid”, nakon čega je uhapšen.

Ovaj muškarac se dovodi u vezu sa većom količinom narkotičkih sredstava u Tuzli iz 2019. godine, kada je pronađeno 7.324 tablete “ekstazi” i 22 pakovanja opojne droge “amfetamin spid” težine 11,33 kilograma.

Osumnjičeni A.J. je, nakon izvršene kriminalističke obrade, predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Nakon duge i opsežne istrage i operativnog rada na terenu, pripadnici Uprave policije došli su do saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava 2019. godine u Tuzli.

Preminuo je Salih Tučić

S tugom u srcu obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš voljeni Tučić (Mujo) Salih 1941-2021 preselio na ahiret u utorak, 30.11.2021. godine...