Tuzla vijesti TK iz minute u minutuTuzlak uhapšen zbog 11 kg droge

Tuzlak uhapšen zbog 11 kg droge

Muškarac iz Tuzle čiji su inicijali A.J. (36) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja istavljanje u promet droge, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Upretresu kuće koju A.J. koristi u Tuzli pronađeno je pakovanje droge “amfetamin spid”, nakon čega je uhapšen.

Ovaj muškarac se dovodi u vezu sa većom količinom narkotičkih sredstava u Tuzli iz 2019. godine, kada je pronađeno 7.324 tablete “ekstazi” i 22 pakovanja opojne droge “amfetamin spid” težine 11,33 kilograma.

Osumnjičeni A.J. je, nakon izvršene kriminalističke obrade, predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Nakon duge i opsežne istrage i operativnog rada na terenu, pripadnici Uprave policije došli su do saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava 2019. godine u Tuzli.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU