eNovostiTuzla vijestiTuzlaku određen pritvor/...

Tuzlaku određen pritvor/ Pesnicama i štapom na smrt pretukao djeda, teško povrijedio i nenu

Tužilaštvo je predložilo Kantonalnom sudu Tuzla da odredi jednomjesečni pritvor Erminu Haskiću (30) iz ovog grada, koji je pretukao na smrt djeda i teško povrijedio baku

Haskić je osumnjičen da je 15. marta u porodičnoj kući u Tuzli, u kojoj živi sa djedom i babom, pretukao djeda pesnicama i štapom po glavi i tijelu nanijevši mu povrede od kojih je osamdesetogodišnjak iste večeri preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzli.

-Oglašavanje-

Osumnjičeni je baki, koja je pokušala da spriječi da udara djeda, istrgnuo štap iz ruku i odgurnuo je i tom prilikom joj nanio povredu na desnoj ruci, saopšteno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pripadnici MUP Tuzlanskog kantona uhapsili su Haskića, nad kojim je izvršena kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Haskić je i ranije osuđivan za krivično djelo nasilje u porodici zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja djeda i bake.

Pravosnažnom presudom Kantonalnog suda Tuzla iz 2020. godine osuđen je za nasilje u porodici i nasilničko ponašanje na kaznu zatvora od devet mjeseci.

Iz zatvora je izašao u decembru prošle godine.

Za krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom u Krivičnom zakonu Federacije BiH propisana je kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

DRUGI UPRAVO ČITAJU