10.5 C
Tuzla

Tuzlanska biciklijada – sportski amaterski događaj

-

Tuzlanska Biciklijada je masovni sportski amaterski događaj organizovan od strane Biciklističkog Kluba Tuzla pod pokroviteljstvom grada Tuzla, a u cilju promocije biciklizma kao sporta i zdravog života.

Manifestacija ima za cilj omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, obzirom da je ova manifestacija rekreativnog, a ne takmičarskog karaktera.

Biciklistički klub “Tuzla” osnovan je u Tuzli sa ciljem promovisanja biciklizma kao sporta u našem gradu, gdje naši članovi aktivno nastupaju u drumskim i brdskim biciklističkim takmičenjima.

Tuzlanska biciklijada - sportski amaterski događaj

Biciklistički klub Tuzla

Klub trenutno broji preko 20 rekreativnih i licenciranih takmičara sa stalnom ekspanzijom i priključenjem novih članova. Pored druženja na treninzima Biciklistički klub Tuzla redovno organizuje druženja za svoje članove.

Pored svega Biciklistički klub Tuzla organizator je brojnih događanja. (Foto: Una Storia)

Tuzlanska biciklijada - sportski amaterski događaj
Alem Sinanovićhttps://enovosti.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije i Tuzlak s bogatim novinarskim iskustvom. Često ga slušate na TNT Radiju Tuzla gdje vodi i uređuje vijesti.
0 0 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Podijeli članak

Najnovije

Popularne kategorije

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x