Tuzla vijesti TK iz minute u minutuTuzlanski bend Urban Instinkt predstavio spot za pjesmu...

Tuzlanski bend Urban Instinkt predstavio spot za pjesmu “U.I.”

Hardcore grupa Urban Instinkt iz Tuzle predstavlja novi singl “U.I.”.

Ovo je peti po redu singl na engleskom jeziku koji će se naći na nadolazećem albumu “Bijes”. Muziku i aranžman pjesme potpisuje Mirza Čardžić, a tekst Amer Kantaržić Sledž i Mirza Čardžić.

“Pjesma govori o borbi i ustrajnosti benda koji se uprkos mnogim poteškoćama i preprekama uspio izdići iznad svakodnevnice nefunkcionalnog društva, odnosno društva koje pruža vrlo malo svojim građanima, a pogotovo mladim ljudima. Mi se pokušavamo okrenuti pozitivi i traženju motivacije usprkos negativnoj energiji sredine u kojoj živimo… Refren pjesme: ‘U.I. is poppin’, your jaw is droppin’!’ referenca je na nezanemarljiv uspjeh i ekspanziju benda na globalnu hardcore scenu”, izjavili su članovi Urban Instinkta.

Urban Instinkt čine: Mirza Čardžić Charge (vokal i bass gitara), Amer Kanradžić Sledž (vokal), Edin Muminović (gitara), Mirza Mita Halilagić (gitara), Sead Hadžić Sejo (bubanj) i Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokal).

Pjesmu “U.I.” slušajte i na streaming servisima.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU