Tuzlanski kanton lider u oblasti planiranja i upravljanja razvojem


tuzlanski kanton lider u oblasti planiranja i upravljanja razvojem

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić govorio je, učesnicima osmog sastanka Mreže kantonalnih praktičara u Neumu 15. i 16. septembra, o značaju procesa planiranja i upravljanja razvojem u FBiH.

Sastankom je obilježen svojevrstan jubilej, pet godina od osnivanja Mreže kantonalnih praktičara. Ta mreža u praksi se pokazala kao okosnica sistema planiranja i upravljanja razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine. Tuzlanski kanton istaknut je i kao pozitivan primjer u praksi i lider u oblasti planiranja i upravljanja razvojem.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih deset kantona, kao i članovi Radne grupe za provedbu Ciljeva održivog razvoja, koju čine predstavnici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Direkcije za ekonomsko planiranje i vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH.

Tokom sastanka razmijenjena su iskustva i primjeri dobre prakse vezani za procese izrade razvojnih strategija za planski period 2021. – 2027. godine, na kantonalnom i nivou Federacije BiH.

Domaćin skupa bila je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona. Događaj su, osim Projekta integriranog lokalnog razvoja ILDP, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i UNDP-a, podržali i Federalni zavod za programiranje razvoja te projekt ‘Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs) i angažiranje privatnog sektora’, kojeg finansira Švedska, a implementira UNDP u BiH.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Odjeljenja za informiranje TK, osim premijera Hodžića sastanku su prisustvovali i koordinator Kantonalnog odbrora za razvoj Senad Ovčina i predstavnica Odjeljenja za razvoj, nadležnog tijela za planiranje i upravljanje razvojem u Tuzlanskom kantonu Edina Salamović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU