TV Živinice za nekoliko dana počinje emitovati program u HD rezoluciji

tv živinice za nekoliko dana počinje emitovati program u hd rezoluciji

U Televiziji Živinice u narednim danima trebala bi biti  puštena oprema visoke rezolucije (HD), čime će  biti  omogućeno emitovanje savremenog i modernog medijskog signala.

Na realizaciju ovog projekta naša  medijska kuća, čekala je dugi niz godina, i konačno dočekala .

04.maja 1992- godine osnovana je RTV Živinice, a 9.juna emitovana je prva TV emisija.

Od tada pa sve do danas, Televizija se stavila na raspolaganje svim građanima, naše lokalne zajednice ali i šire, naročito u danima kada je naša lokalna zajednica ali i Domovina bila pod opsadom, jer su uposlenici ovog medija sa kamerom i mikrofonom bili na prvim linijama odbrane , kako bi Vama cijenjeni gledaoci , dali pravovremene i objektivne informacije.

Prošle  godine naša medijska kuća obilježila je 30 godina svog rada .

Svih ovih godina, sa veoma lošom tehničkom opremom bili smo uvijek na licu mjesta i nastojali,  da Vam donesemo pravovremene i istinite informacije.

Nekada kada je to i nama izgledalo ne moguće, ipak smo uspijevali u tome.

Bolja tehnička opremljenost bio je san svih uposelnika ovog medija , ali vjerujemo i Vas , naših  poštovanih vjernih gledalaca.

Početkom ove godine san se i ostvario.

Podsjećamo, u septembra  2022.godine,  TV Živinice  započela je proces digitalizacije.

Početkom nove 2023.godine nakon sto su završene javne nabavke ,  stigla je digitalna  oprema ,koja će u mnogome poboljšati  kvalitet proizvedenog i emitiranog programa, nova oprema omogućit će bolje uslove rada uposlenicima, kazala je direktorica TV Živinice Sabina Kavgić.

Oprema je već instalirana. Trenutno kolege montažeri i realizatori imaju obuku.

U dogledno vrijeme biće pušten savremen i  moderni  medijski signal naše Televizije, koji svi sa nestrpljenjem očekujemo.

Direktorica Kavgić ovom prilikom se zahvalila na finansijskoj podršci koja je pružena od GV Živinice i gradoinačelnika za realizaciju procesa  digitalizacije kao i kupovinu službenog automobila kojeg smo dobili u prošloj godini.

Proces digitalizacije koštao je 138 hiljada KM.

Ono što je sigurno,  da ćemo 09.juna rođendan Televizije Živinice ove  i svih narednih godina  dočekati  u boljim uslovima ,  te pružiti kvalitetniji i bolji program.

Novinarka:Dijana Svrakić

rtvzivinice.tv

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU