back to top

U akciji suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga oduzeto više od 1 kg opojne droge –

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Policijskih uprava/stanica) su u proteklih nekoliko dana proveli aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, a koje su rezultirale oduzimanjem značajne količine opojne droge.

Na osnovu naredbi nadležnih Sudova izvršeni su pretresi tri stambena objekta, dva motorna vozila, kao i pretres 6 lica koja su zatečena u navedenim objektima, a kojom prilikom je oduzeto više od 1 kg opojne droge Amfetamin speed i manja količina opojne droge Cannabis sativa.

u akciji suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga oduzeto više od 1 kg opojne droge –

Kao rezultat navedenih aktivnosti dana, 9. i 10.5.2023.godine Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj su na nadležnost i dalje postupanje predata tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBIH (R.H., rođen 1993.godine, H.P., rođen 1997.godine i E.B., rođen 1994.godine svi iz Tuzle).

Takođe, na području nadležnosti policijskih uprava Srebrenik, Gradačac, i Tuzla izvršeni su pretresi 11 lica bez naredbi Suda, a koji su od ranije poznati službenicima policije po zloupotrebi opojnih droga, kojom prilikom je pronađena određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge, i za koja će nakon vještačenja oduzetih materija biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

(MUP TK)


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU