U Domu za djecu bez roditeljskog staranja od danas bolji uvjeti za odrastanje

Merima Dževdetbegović je pokrenula akciju obnove Doma za djecu bez roditeljskog staranja, a koju je sprovela uz pomoć Fondacije tuzlanske zajednice.

– Motivacija da doprinesem društvu na ovakav način je pokrenula lavinu podrške, prvenstveno mojih prijatelja, poslovnih partnera koji su učestvovali u akciji i ja sam im neizmijerno zahvalna – izjavila je Dževdetbegović.

U ovome domu svoje mjesto pod nebom pronašla su 64 djeteta. U obnovu je uloženo nešto više od 55 hiljada KM. Akcija je trajala proteklih osam mjeseci, a danas i uspješno zatvorena.

– Prvenstvo zbog činjenice da ova djeca nisu zaboravljena i da pored nas ima još ljudi koji brinu o njima. To nam je važnije od svake materijalne podrške. Mi smo u proteklom periodu obnovili sedam stambenih jedinica, a ostalo nam je još šest – izjavio je Amir Muharemović v.d. direktora Doma za djecu bez roditeljskog staranja. 

U prvoj fazi kampanje na www.doniraj.ba zahvaljujući više od 200 donatora za samo dva mjeseca prikupljen je novac potreban za adaptaciju prostorija površine 257m², nakon čega je uslijedila izvedba radova.

Iz Fondacije podsjećaju da se tekuća sedmica obilježava kao Evropska sedmica filantropije, a kampanja je prilika da se razgovara o filantropiji, kao načinu ulaganja za bolju budućnost, za razvoj društva i to na udružen, sistematičan i transparentan način.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU