GračanicaU Gračanici prijavljen slučaj zlostavljanja maloljetnika

U Gračanici prijavljen slučaj zlostavljanja maloljetnika

Tragom nezvaničnih informacija koje su se proširile medijima da se u Gračanici 18. novembra 2022.god dogodio slučaj seksualnog zlostavljanja maloljetnog lica od strane tri maloljetne osobe, kontaktirali smo nadležne službe. Iz Odsjeka za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova poslali su nam mail sa zvaničnim iskazom u kome stoji:

„Službenici Uprave policije MUP TK-a u saradnji sa Kantonalnom tužilaštvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje u vezi događaja koji je prijavljen 18.11.2022.godine PU/PS Gračanica. Obzirom na osjetljivost istrage i zaštitu maloljetnih lica/djece – aktera navedenog događaja nismo u mogućnosti iznositi više informacija.“

Dalje smo u potrazi za informacijama kontaktirali Tužilaštvo TK, međutim službenik iz Odsjeka za odnose  s javnošću je službeno odsutan tako da nismo dobili tražene podatke.

Nezvanično je cijeli proces zlostavljanja sniman telefonom s ciljem objavljivanja na društvenu mrežu Tik-tok , što govori u prilog činjenici da su djeca sve podložnija i izloženija kako fizičkom tako i psihološkom zlostavljanju putem interneta.  Mi ćemo dalje nastaviti sa praćenjem ovog slučaja s ciljem alarmiranja javnosti ali i nadležnih da se konačno poduzmu adekvatne mjere na podizanju sigurnosti u zajednici.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU