eNovostiTuzla vijestiU Gradačcu uhapšena...

U Gradačcu uhapšena dvojica muškaraca osumnjičena za iznudu 500.000 KM

Muškarci čiji su inicijali B.S. (35) i B.M. (33) uhapšeni su danas jer su osumnjičeni za iznudu pola miliona KM, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona

Ova dva muškarca će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla zbog sumnje da su od 24. februara do 17. marta ove godine kontinuirano vršila produženo krivično djelo iznuda na način da su ozbiljnim prijetnjama i opasnog oruđa iznuđivali od preduzetnika iz Gradačca novac u iznosu od pola miliona KM.

-Oglašavanje-

Postoji sumnja da su B.S. i B.M. u noći između 7. i 8. marta bacili ekslozivnu napravu, oštetivši teretno vozilo na parkingu jedne firme na području Gradačca.

U pretresu porodične kuće, vikendice i radnih prostorija koje na području Gradačca koristi B.C, pronađeno je devet mobilnih telefona, nekoliko SIM kartica, ručna bomba, crna kapa fantomka, crne rukavice i drugi predmeti.

Pretresi su izvršeni naredbom Kantonalnog suda Tuzla.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su, s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela iznuda, proteklih mjesec dana preduzeli niz istražnih radnji, te identifikovali B.S. i B.M. kao moguće počinioce navedenog krivičnog djela, nakon čega su ova dva muškarca i uhapšena.

(Srna/Foto: Ilustracija)

DRUGI UPRAVO ČITAJU