TuzlaU Gradskoj upravi Tuzle upriličen sastanak povodom organizacije...

U Gradskoj upravi Tuzle upriličen sastanak povodom organizacije 28. Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023 |

Danas je, u prostorijama Grada Tuzle, upriličen sastanak povodom organizacije 28. Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023, koji će se odvijati u periodu od 29. 05. do 01. 07. 2023. godine u Tuzli, a čija centralna tema glasi „Obrazovanje za održivi razvoj“.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, te prorektorica za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Tuzli i vanredni profesor, dr.sci. Vesna Bratovčić, sa saradnicima.

Ljetni Univerzitet Tuzla je manifestacija međunarodnog karaktera, koja okuplja veliki broj posjetilaca i učesnika iz inostranstva. U okviru ovogodišnjeg LJUT-a su predviđeni brojni sadržaji koji će studentima, zaposlenicima i široj društvenoj zajednici omogućiti sticanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje i umrežavanje, promociju naučno- istraživačkog rada,  uključujući i mnoge sportske, zabavne i kulturno-umjetničke aktivnosti i događaje. Pored drugih aktivnosti, ove godine će u okviru Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023 biti, po prvi put, organizovan „Sajam karijere“, događaj koji će na jednom mjestu okupiti i povezati akademsku zajednicu i poslodavce iz različitih oblasti, i koji će biti otvoren za sve zainteresovane građane.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, pohvalio je inicijativu Univerziteta u Tuzli i sve uključene u organizaciju ovogodišnjeg Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023, posebno dio koji se odnosi na Sajam karijere, jer će se time mladima i poslodavcima pružiti mogućnost povezivanja, te je obećao da će se Grad Tuzla uključiti  kao suorganizator i u skladu sa svojim mogućnostima,  pružiti potrebnu tehničku i administrativnu podršku, posebno u segmentima koji se odnose na korištenje javnog prostora u gradu Tuzli za potrebe ove manifestacije.

Predstavnici Univerziteta u Tuzli zahvalili su vršiocu dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle i njegovim saradnicima na razgovoru i pruženoj podršci u ostvarivanju vizije i ciljeva ovogodišnjeg Ljetnog Univerziteta Tuzla – LJUT 2023.


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU