back to top

U pretresima u Lukavcu i Čeliću pronađeno različito oružje –

u pretresima u lukavcu i čeliću pronađeno različito oružje –

U prethodna tri dana, policija u TK je izvršila pretrese na području Lukavca i općine Čelić. U pretresima je pronađeno i oduzeto različito oružje.

“Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektora kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i  policijski službenici PU Tuzla, PS Čelić su u dane 29.08. i 30.08.2023.godine provodeći redovne aktivnosti na sprečavanju najtežih oblika kriminaliteta, a naročito zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog držanja oružja i eksplozivnih sredstava, postupajući po naredbama nadležnih sudova. a pod nadzorom postupajućih Tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u okviru svojih mjesnih nadležnosti, izvršili pretresanje na lokacijama Lukavac i Drijenča, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Pretresanjem porodične kuće, pratećih objekta  i vozila vlasništvo E.V. (1975) iz Lukavca, pronađeno  je i privremeno oduzeto pištolj marke “Magnum” kalibra 9 mm sa pripadajućim okvirom kao i vazdušna puška sa optikom.

U pretresu kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M. N (1950.) u naselju Drijenča pronađeno i privremeno oduzeto: pištolj marke “CZ M 57”, okvir za pištolj i tri komada municije za pištolj kalibra 7,62 mm, lovačaka puška “TOZ34P”  kalibra 12/70, deset sačmi kalibra 12 mm, pet komada municije za pištolj kalibra 7,65 mm, 22 komada municije za gasni pištolj kalibra 9X27 mm, i okvir sa pet komada municije calibra 7,62” – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Rad na ovim predmetima biće nastavljen, te će nakon kompletiranja dokaza Tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući Izvještaj, stoji u saopćenju.

Studio D/Tuzla info


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU