Tuzla vijesti TK iz minute u minutuU saobraćajnim nesrećama u Živinicama povrijeđeno više osoba

U saobraćajnim nesrećama u Živinicama povrijeđeno više osoba

U saobraćajnim nesrećama više povrijeđenih

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području grada Živinice evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u naselju Barice, a u kojoj su učestvovali teretno i putničko motorno vozilo.

Dvije osobe su povrijeđene i u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na raskrsnici magistralnog puta M-18 sa ulicom 1. mart. U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Treća saobraćajna nezgoda dogodila se u ulici Alije Izetbegovića, a u sudaru dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i deset prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 108 zdravstvenih usluga građanima te su četiri puta izlazili na teren.

VATROGASCI:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

VODOVOD I KANALIZACIJE:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla u proteklom danu i noći rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona saopštilo je da je prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama, zrak jutros u 8:00 sati na području našeg grada bio nezdrav za osjetljive grupe.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da su počeli radovi na dionici magistralnog puta Živinice – Stupari, na području Đurđevika (u dužini od 4 km). Vozila na ovoj lokaciji od 07:00 do 17:00 sati saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Savjetuju opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

rtvzivinice.tv

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU