back to top

U srijedu “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”

Povodom 11. jula – Dana sjećanja na genocid nad Bošnjacima Srebrenice, u prostoriji BZK “Preporod” Gradačac, u srijedu, 5. jula 2023. godine, biće organizovana izložba dokumenata pod nazivom „Genocid u Srebrenici kroz presude krivičnih sudova“ i promocija knjige „Svjedok Srebreničkog genocida“, autora Mevludin ef. Hrnjića.

Godišnjicu genocida u Srebrenici Bosanski kulturni centar TK drugu godinu za redom obilježava višednevnim programom pod nazivom “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”, koji će u periodu od 3. do 10. jula 2023. godine objediniti više događaja u Tuzli i Gradačcu.

Izložba dokumenata pod nazivom „Genocid u Srebrenici kroz presude krivičnih sudova“ će biti otvorena 5. jula 2023. u 19:00 sati u prostorijama BZK “”Preporod Gradačac. Suorganizatori su Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac i BZK “Preporod” Gradačac. u srijedu “dani sjećanja na genocid u srebrenici”

Nakon otvaranja izložbe od 20:00 sati održat će se promocija knjige „Svjedok Srebreničkog genocida“, autora Mevludin ef. Hrnjića u organizaciji BZK “Preprod” Gradačac.

Mevludin efendija Hrnjić u knjizi posebno opisuje bosansko Podrinje kao svjedok genocida nad Bošnjacima. U “koloni smrti” krenuo je iz Srebrenice prema slobodnoj tuzlanskoj teritoriji. Nakon 80 dana lutanja podrinjskim krajevima, sam i u grupama, uspio je da dođe do Kalesije.može biti slika sljedećeg: tekst


radiogradacac.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU