04.12.2021
10 C
Tuzla

U TK dežurne službe u pripravnosti, Spreča u porastu

-

Nakon obilnih kiša koje su pogodile Tuzlanski kanton u posljednjih 48 sati u Živinicama donešeno je nekoliko hitnih mjera. 

Jedna od važnijih jeste da se pristupilo evakuaciji dvije porodice koje bi mogle biti ugrožene od rijeka Gostelje i Spreče.

Dežurni tim Službe za spašavanje Živinice realizuje dnevno noćna izviđanja dok je Služba u stanju pripravnosti prvog stepena.

Očekuje se izliv rijeke Spreče u ponedjeljak zbog pritoka. Sporni su šahtovi po ulicama kojima je odvod začepljen zbog nesavjesnog bacanja smeća. Iz tog razloga na magistralnim cestama se nalazi i velika količina vode koja usporava saobraćaj. 

U Kalesiji je zbog velikih količina vode ispod podvožnjaka u blizini Gradske uprave Kalesija trenutno blokiran put centar Kalesija – Gojčin. Rijeka Spreča se izlila iz svog korita i poplavila manje količine poljoprivrednog zemljišta.

U Tuzli nema zabrinjavajućih stanja s vodotocima, niti prijave novih klizišta.

Obilna kiša još uvijek pada na većinskom dijelu Tuzlanskog kantona.

(FENA) J.Č.

U toku sanacija puta na tri lokaliteta u tuzlanskom naselju Nikolići

U tuzlanskom naselju Nikolići, u sklopu projekta interventnih i sanacionih radova, Služba Civilne zaštite Tuzla posljednjih dana vrši sanaciju puta na tri lokaliteta. Riječ je...