U toku pretresi FUP-a na području Tuzle – .

u toku pretresi fup-a na području tuzle – .

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Federalna uprava policije (FUP) provode aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa oružjem i proizvodima vojne opreme.

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici FUP-a realiziraju pretrese na području Tuzle.

Aktivnosti su usmjerene na dvije osobe koje su osumnjičene da su duži vremenski period vršili prodaju dijelova oružja i vojne opreme, među kojima i dijelova automatskog naoružanja, čija nabava i držanje građanima nikako nije dozvoljena.

Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni u više desetina navrata, stupali u kontakte sa osobama u više različitih država, kojima su prodavali i slali dijelove vatrenog oružja.

Istražitelj Tužilaštva BiH nalazi se na terenu gdje koordinira aktivnosti policijskih djelatnika koji sudjeluju u pretresima.

U pretresima je pronađena određena količina dokaznih materijala, koja ukazuje na nezakonito djelovanje osumnjičenih, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU