U tuzlanskoj Solani uskoro gradnja dva stambena objekta

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla danas su podržali izmjene Regulacionog plana prostorne cjeline “Solana Sjever” u Tuzli.

Vijećnici su jednoglasno dali podršku narodu Ukrajine i osudili agresiju Rusija, koja je dovela do rata u Ukrajini.

Izmjenama Regulacinog plana na području MZ Solana u Tuzli omogućene su nove investicije, te bi vrlo brzo mogla započeti gradnja novih stambenih objekata.

Izmjenama dijela Regulacionog plana prostorne cjeline Solana u Tuzli, podrazumjeva samo da će se na objektima koji će biti izgrađeni dograde dva sprata, tako da se ne mjenja suština Regulacionog plana – kaže Nataša Tadić, predsjedavajuća GV Tuzla.

Iz Zavoda za urbanizam podsjećaju da je 2015. usvojen Regulacioni plan za područje Solana Sjever Tuzla, ali da niko nije želio da investira u ovaj dio grada.

U međuvremenu se pojavio potencijalni investitor, koji je ujedno i vlasnik jednog dijela zemljišta, ali je podnio inicijativu da se objekti koje smo mi planirali, da se njihova spratnost poveća – naglašava Mehmed Zaimović, viši stručni saradnik za poslove urbanizma u Zavodu za urbanizam Tuzla.

Povećanjem broj stanova, povećat će se i broj potrebnih parking mjesta te je izmjenama Regulacionog plana omogućena i gradnja dodatne podrumske etaže.

Moram naglasiti da se, pri tome, nisu mjenjali ni položaj tih objekata koji su postavljeni Regulacionom planu, nisu se mijenjali njihovi horizontalni gabariti, niti je bilo promjena ni u pogledu saobraćaja, pješačkih, niti zelenih površina – dodaje Zaimović.

Na inicijativu vijećnika Admira Čavalića, vijećnici su jednoglasno dali podršku narodu Ukrajine i osudili agresiju Rusija, koja je dovela do rata u Ukrajini.

Nakon impresivnog skupa, koji je organizovan u Tuzli, smatrao sam da je potrebno da se i GV očituje po ovom pitanju i mi smo jednoglasno, što mi je posebno drago dali podršku narodu Ukrajine. Smatramo da ovo neće donijeti neku promjenu, ali želimo da se zna na kojoj smo strani historije – napominje Čavalić.

Jednoglasno su vijećnici podržali i konačno imenovanje sekretara GV Tuzla, kao i imenovanje izabranog člana GIK. (RTVTK)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU