Tuzla vijesti TK iz minute u minutuU Tuzli će se graditi tri parcele u...

U Tuzli će se graditi tri parcele u Poslovnoj zoni Kreka-Sjever

Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove Grada Tuzla raspisala je oglas o opterećenju zemljišta pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone Kreka-Sjever u Tuzli, i to javnim nadmetanjem.

Riječ je o poslovnom kompleksu površine 3.581 m2, sa maksimalnom visinom objekta od 12 metara, zatim kompleks površine 3.673 m2 i iste visine objekta, kao i kompleks od 2.893 m2 sa također dozvoljenom visinom objekta od 12 metara.

Da podsjetimo, portal Akta je ranije pisao o važnosti Poslovne zone Kreka, kako za privrednike, tako i za grad Tuzlu. Zbog toga se po riječima gradonačelnika po povoljnim uslovima izdaju placevi investitorima, koji angažuju novu radnu snagu. Zbog svega ovoga Tuzla je lider po broju poslovnih subjekata u TK.

Grad Tuzla je do sada uložio značajna sredstva na gradnju infrastrukture. Urađen je i asfaltiran put, javna rasvjeta, uvedena električna energija, voda i izgrađena kanalizaciona mreža, piše Akta.ba.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU