Thursday, October 21, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiU Tuzli će se okupiti studenti elektrotehnike iz cijele Evrope

U Tuzli će se okupiti studenti elektrotehnike iz cijele Evrope

-

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope Lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla) organizuje 13. po redu T4T – Training For Trainers, internacionalni događaj, koji će okupiti studente elektrotehnike iz cijele Evrope

EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European AssoCiation) je neprofitno, apolitičko udruženje studenata koje ima za cilj usavršavanje znanja i vještina studenata kroz rad i učešće u internacionalnim i lokalnim radionicama, seminarima i drugim aktivnostima udruženja, kroz koje studenti stiču ne samo tehničko znanje nego i organizacione sposobnosti. Udruženje je osnovano 1986. godine i danas se sastoji od 54 lokalna komiteta u 28 zemalja diljem Evrope i broji oko 7.500 registrovanih članova. Više od 30 godina EESTEC je jedna od najjačih evropskih studentskih organizacija čiji je cilj unaprijediti tehnička i praktična znanja budućih profesionalaca, kao i njihove meke vještine.

Lokalni komitet Tuzla je 2007. godine postao dio ove priče. Od osnivanja do danas, radili smo na organizaciji brojnih lokalnih i internacionalnih projekata, ukljucujuci seminare, radionice, razmjene i takmicenja. Ovog ljeta, upravo će Lokalni komitet Tuzla biti domaćin jednog od najvećih događaja u EESTEC – u.

Training For Trainers (T4T) je internacionalni projekat koji ima za cilj da poveže ljude iz čitave Evrope. Projekat je održan već 12 puta širom kontinenta a ove godine dolazi u Tuzlu, i to u periodu od 26. jula do 4. augusta.

16 osoba iz različitih lokalnih komiteta EESTEC-a će učestvovati u desetodnevnoj obuci u kojoj će već kvalifikovani EESTEC treneri prenositi svoje stavove, vještine i alate komplementarne iskustvu i entuzijazmu polaznika, što će im omogućiti da budu efikasni i kompetentni članovi Trening tima u budućnosti. EESTEC Trening tim je grupa ljudi koji podržavaju Udruženje prenošenjem znanja i iskustva i fokusiran je na razmišljanje trenera kao i na niz vještina neophodnih za optimizaciju iskustva učenja.

Nakon obuke, svi participanti će biti korak bliže karijeri Soft Skills trenera, i kasnije moći držati seminare koji će zainteresovane studente podsticati na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života, koje tradicionalan način studiranja ne može obezbijediti. Pored obuke, učesnici i treneri će imati priliku kroz mnogobrojne sporedne aktivnosti koje im pripremamo upoznati naš grad, našu tradiciju i družiti se, saopšteno je.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Dječiji festival ‘Vezeni most’ otvoren u Tuzli

Međunarodni dječji festival "Vezeni most" danas je počeo u Tuzli, a u naredna tri dana publika će imati priliku uživati u bogatom programskom sadržaju. -...